Miljøvenlige cykeldæk - TannusDenmark
Tannus – Dit miljøvenlige cykeldæk

Tannus er også det miljøvenlige cykeldæk!

Vi i TannusDenmark arbejder konstant på at udvikle os, også på den miljømæssige front. I øjeblikket arbejder vi som led i Tannus koncernen, på en samlet europæisk løsning for alle udbrugte tannusdæk, i håb om at gøre Tannusdækket til verdens mest miljøvenlige cykeldæk. Til trods for den enormt lange levetid på de luftfrie dæk, kommer alt godt til ende.. Med tiden vil dækket skulle udskiftes og skrottes, og hvorfor ikke gøre det på en miljøvenlig facon. Tannusdæk har flere aspekter og egenskaber som gør dem til et miljøvenligt cykeldæk. Genvindingsmuligheder af dækket er der flere af, herunder som granulat til kunststofbaner og i faldunderlag til legepladser. Almindelige cykeldæk bliver normalt ikke genanvendt i Danmark, men istedet sendt direkte til forbrænding.

Danmark kan spares for ca. 1300 T skrottede dæk og slangemateriale, hvis alle danske cykler var monteret med luftfrie cykeldæk. Det er altså ikke kun tid og besvær du sparer ved at skifte til Tannusdæk. Tannusdæk holder til ca. 9000 km´s kørsel, hvilket er en del længere end de fleste alm. cykeldæk. Dette er årsagen til den potentielt sparede mængde af skrot. Da Tannusdæk jo heller ikke indeholder nogen slange, spares den årlige skrottede mængde af disse selvfølgelig også!

I nedenstående mængdebeskrivelser, kan du se hvorfor vi synes at Tannusdækket kan betragtes som miljøvenlige cykeldæk

Årligt skrottede alm. cykeldæk: Ca. 1300 T

Årligt skrottede cykelslanger: Ca. 435 T

Potentielt årligt skrottede Tannusdæk: Ca. 435 T

Køb nu

Hvad sker der med udbrugte cykeldæk?

De Ca. 1750 T årligt skrottede alm. cykeldæk og cykelslanger, bliver stort set alle sendt til forbrænding, og omdannet til varmeenergi. Der findes på nuværende tidspukt ingen dansk genvindingsløsning og intet retursystem på udbrugte cykeldæk og slanger, og langt de fleste ryger på skrotpladsen og videre til et forbrændingsanlæg.

De miljøvenlige cykeldæk!

Da Tannusdæk ikke indeholder metalgenstande som kanttråd og ventil, men istedet er af massivt polymer materiale, er genvindingsmulighederne meget bedre. En samlet europæsisk genvindingsløsning for Tannusdæk er under opsejling, og vil give alm. cykeldæk baghjul, også på klimafronten!