Tannusdæk – Også den miljørigtige løsning

Vi er også den miljørigtige løsning

Vi i TannusDenmark arbejder konstant på at udvikle os, også på den miljømæssige front. I øjeblikket arbejder vi som led i Tannus koncernen, på en samlet europæisk løsning for alle udbrugte tannusdæk. Til trods for den enormt lange levetid, kommer alt godt til ende, selv for et tannusdæk. Med tiden vil dækket skulle udskiftes og skrottes, og hvorfor ikke gøre det på en miljørigtig måde. Tannusdæk har genvindingsmuligheder inden for bl.a. granulat til kunststofbaner og i faldunderlag til legepladser. Almindelige cykeldæk bliver normalt ikke genanvendt i Danmark, men istedet sendt direkte til forbrænding.

Årligt skrottede alm. cykeldæk: Ca. 1300 T Årligt skrottede cykelslanger: Ca. 435 T Potentielt årligt skrottede Tannusdæk: Ca. 435 T

Danmark kan spares for ca. 1300 T skrottede dæk og slangemateriale, hvis alle danske cykler var monteret med Tannus massive cykeldæk. Det er altså ikke kun tid og besvær du sparer ved at skifte til Tannusdæk. Tannusdæk holder til ca. 9000 km´s kørsel, hvilket er en del længere end de fleste alm. cykeldæk. Dette er årsagen til den potentielt sparede mængde af skrot. Da Tannusdæk jo heller ikke indeholder nogen slange, spares den årlige skrottede mængde af disse selvfølgelig også!

Hvad sker der med udbrugte dæk?

De Ca. 1750 T årligt skrottede alm. cykeldæk og cykelslanger, bliver stort set alle sendt til forbrænding, og omdannet til varmeenergi. Der findes på nuværende tidspukt ingen dansk genvindingsløsning eller retursystem på udbrugte cykeldæk og slanger, og langt de fleste ryger på skrotpladsen og videre til et forbrændingsanlæg.

Da Tannusdæk ikke indeholder metalgenstande som kanttråd og ventil, men istedet er af massivt polymer materiale, er genvindingsmuligheden bedre. En samlet europæsisk genvindingsløsning for Tannusdæk er under opsejling, og vil give alm. cykeldæk baghjul, også på klimafronten!