Den rigtige dækstørrelse til dit tannusdæk!

For english look here!

Vi har i nedenstående lavet en step by step guide til at finde den rigtige dækstørrelse til din cykel. Ofte er det kun step 1 og 3 der er nødvendige, men for at være på den sikre side anbefaler vi at køre step 2 igennem også!

Tannusdæk bliver adskilt fra hinanden ved at passe på forskellige fælgbredder! Modsat almindelige dæk som ofte kan passe på flere forkellige fælgbredder, er Tannusdæk lidt mere specifikke! Har du før kørt på et standard 700x32C dæk, vil du ofte også kunne benytte et 700x32C tannusdæk! Det er dog ikke altid at det er gældende, men bare rolig! Vi har nedenfor gjort det super nemt for dig at finde den rigtige dækstørrelse.

STEP 1: Find din nuværende dækstørrelse

Næsten alle cykeldæk har indgraveret dækstørrelsen på siden af dækket. Kig på siden af dit nuværende dæk efter nogle tal med et x imellem eks. (27.5×2.35 eller 700x32C) Denne størrelse giver en god indikation af hvilken størrelse tannusdæk du skal montere. Nogle dæk har også indgraveret en størrelse med et (-) imellem. Eksempelvis (28-620). Dette mål kaldes ETRTO-målet hvilket du også kan bruge til at finde dit tannusdæk.

STEP 2: Mål den indre fælgbredde

For at være helt sikker på at vælge det rigtige dæk, er det en god idé at måle den indre fælgbredde. Den indre fælgbredde er afstanden mellem de to indre kanter på fælgen. Det er vigtigt at måle den indre afstand og ikke den ydre som vist på billedet!

a) Tag dit nuværende dæk af fælgen, eller tag alt luft ud af dækket, så fælgen kan blotlægges fuldt!

b) Mål den indre fælgbredde med en skydelære eller alternativt en tommestok, lineal eller lignende præcise måleinstrumenter.

Step 3: Find dit dæk i vores tabel over dækstørrelser

Efter du har fundet frem til målet på din indre fælgbredde, kan du i vores dæktabel finde frem til det rigtige dæk! Her er det vigtigt at du vælger samme diameter af tannusdækket som der står på dit nuværende dæk. Diameteren er det første tal i indgraveringen på siden af dækket. Står der eksempelvis 700 x 35C på dit nuværende dæk, er det de 700 der indikere diameteren af dækket. Du kan altid sikre dig at du har valgt det rigtige dæk ved også at sammenligne ETRTO målet som er det mål der står i (parentes). Eksempelvis(35-622)

Find dæktabellen under specifikationer, klik her

Har du stadigt problemer med din dækstørrelse?

Tøv ikke! Giv os en mail eller et kald på henholdsvis kontakt@tannusdenmark.dk eller +45 41 57 91 63.

Vi står altid klar til at hjælpe dig!